Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Щорічно, 27 січня, в Україні та у світі відзначається пам’ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 01 листопада 2005 року – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту увійшли до нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау, який став уособленням нацистських злочинів.
Голокост в Україні – це розстріл близько ста тисяч людей, більшість з яких були євреями у Бабиному Яру (м. Київ). Голокост – це систематичні гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генотичного типу як “неповноцінних, шкідливих”.
За загальними оцінками жертвами масового винищення євреїв у світі під час Другої світової війни було приблизно 6 мільйонів осіб, з них 2,5 млн – на території колишнього Радянського Союзу, та 1,5 млн дітей.
Ми приєднуємося до загальносвітової жалоби, вшановуємо пам’ять безневинно закатованих жертв людиноненависницької політики, та віримо, що подібне більше ніколи не повториться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *