Перший шкільний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка

Сьогодні, 18 жовтня 2019р., в Ужгородській гімназії №14, відбувся святковий захід присвячений І етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка. Метою заходу стало вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу, виховання в учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю.

Ведуча заходу, вчитель української мови та літератури Радь Ольга Іванівна, закликала учнів торкнутися серцем Шевченкових творів, пройнятися їхнім духом, щоб тим самим виконати поетові заповіти. У заході прийняли участь учні 5-9 класів – читали вірші, співали пісні, дивились відеоролики.

З почутого переконалися, що вірші Тараса Григоровича написані чарівною, барвистою українською мовою і спонукали учнів замислитися над тим, який спадок залишимо ми своїм нащадкам. В процесі спілкування учасники прийшли до висновку, що мова об’єднує народи в нації й зміцнює державу. Треба розвивати та поглиблювати свої знання задля самоствердження та зміцнення статусу державної мови.

В рамках проведення І етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка пройшли урочистості, та написання твору-мініатюри на тему, пов’язаною з вірою в щасливе майбутнє Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *